Termékek

és termékcsoportok

A Megaglobal Kft. által értékesített termékek és termékcsoportok elsősorban a mérnök-informatika körébe tartoznak, kiemelten a vonalkódtechnikához és a címkenyomtatás technológiájához. Emellett a termékportfólió részét képezik a hagyományos IT hardverek és szoftverek, valamint a speciális célhardverek és -szoftverek.

A termékértékesítés volumenéből adódóan a vállalat több nagy gyártónál is hivatalos partneri vagy szerviz státusszal rendelkezik; ezek többek között a Zebra, Honeywell, Datalogic, Sato, Panasonic, Epson, Jabra, Star, Seagull Scientific.

A vevői igényekhez igazodva olyan célhardverek forgalmazása és szoftveres üzemeltetése is történik, mint a Raspberry PI vagy az ipari kamerarendszerek, ipari szenzorok, elsősorban a Datasensor család.

A rugalmas belső logisztikai rendszernek és a rendelkezésre álló nemzetközi szállító cégeknek köszönhetően a megrendelt termékeket – még  külföldi raktárkészletről is – akár egy napon belül a megrendelő telephelyére szállíttatjuk.

vonalkódtechnika és címkenyomtatás

A vonalkód vagy a kétdimenziós kód aktív használatával egyszerűsödnek a logisztikai és a kereskedelmi folyamatok, a termék követési rendszerek hiba lehetősége jelentősen csökken, ugyanakkor a műveletek sebessége lényeges mértékben nő. Jelen technológia viszonyok mellett már könnyen generálhatunk és nyomtathatunk kódot, könnyen szoftverrendszerhez csatlakoztathatjuk a kiolvasott eredményt.

Az elérhető hardver eszközök nagy számban kiválaszthatók, sőt már az otthoni eszközökkel mint asztali nyomtató vagy egyszerű telefon készülékek a nyomtatás – olvasási páros is gyorsan megoldható. Ipari szintű elvárások esetén elérhetők a gyors és szélsőséges körülményekre tervezett között használható vonalkód olvasók, adatgyűjtők vagy a nagyszámú akár napi 24 órás üzem idejű címkenyomtatók. Adatgyűjtő berendezések használatának kiterjesztése az ipari táblagépek a nyomtatók kiterjesztése a hordozható vagy színes nyomtatásra képes készülékek.

A vonalkód technika és címkenyomtatás technológiájának a látványos elemei mellett a legfontosabb egysége a szoftver mely a gyűjtött adatokat kezeli, a kívánt kódokat felhasználásra elkészíti. A Megaglobal Kft. a rendszereket megtervezi a technológia elemeit rendszerbe állítja, karbantartja, szükség esetén javítja, gondoskodik a felhasználandó kellékanyagokról mint címkék, festékszalag egyéb alkatrészek.      

Speciális célhardverek

A vonalkódtechnikai megoldások használata mellett (olvasók vagy nyomtatók) szükség lehet a különleges körülmények között egyedi, úgynevezett speciális célhardverekre, melyek hatékonyan tudják támogatni az adott feladat elvégzését. Számos területen alkalmazzák ma már a vonalkódtechnikát, a logisztikától az egészségügyön keresztül akár az élelmiszerkereskedelemben vagy a mezőgazdaságban, és minden üzletág kapcsán léteznek speciális feladatok vagy speciálisnak mondható körülmények.

Cégünk magas fokon alkalmazkodott ezen speciális célhardverek beszerzésére, üzembe helyezésére és a használatukhoz kapcsolódó támogatószolgáltatások kialakítására. Minden nagy gyártó rendelkezik ma már ilyen vagy ehhez hasonló célberendezésekkel, legyen szó akár a ZEBRA, a Honeywell vagy a SATO termékeiről. A Megaglobal Kft. a nagy gyártók hivatalos partnereként képes támogatni a vállalatokat az adott speciális feladat kapcsán a céleszköz kiválasztásától az eszközök üzembe helyezésén át a termékek szervizelésében és karbantartásában is. 

Hagyományos IT hardver és szoftver termékek

Cégünk – minden igényhez igazodva – rendszeresen szállít megrendelői számára egyedi, nagyvállalati környezetben is használható, ügyviteli informatikai eszközöket és szoftvereket. Olyan „dobozos” szoftvermegoldásokat, melyek hatékonyan támogatják ügyviteli környezetben egy adott, speciális feladat elvégzésében a termék felhasználóját, a megrendelő munkavállalóját. Ilyen speciális szoftverek lehetnek például áramlástani szimulációs szoftverek, speciális építészeti szoftverek vagy más, egyedi megoldások.

A Megaglobal Kft. olyan hardvermegoldások szállításában is segítséget tud nyújtani, amikor egy adott speciális feladat vagy körülmény kapcsán célhardver beszerzése szükséges. Cégünk számtalan különleges helyzetre tudott már eszközöket biztosítani a vegyipartól kezdve az atomerőművekig.