Megaglobal - az átfogó megoldás | Megabolt - kedvezmények az interneten

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

p>Get Adobe Flash player

/div>

Különleges akció

A Megaglobal Kft. és a MRSALE Öltönyüzlet  2010 októberében egy érdekes közös akciót indított el. Az akció célja a QR kód rendszer és a benne rejlő marketing lehetőségek bemutatása. Az akció keretében megnyerhető ajándékok: NOKIA 5230 okostelefon és HAMA AC 100 WEB kamera.

Nem kell mást tennie, csak ellátogatni a MRSALE Öltönyüzletébe, hozzájutni egy QR kódos pólóhoz és a kódot megfejteni!

Játékleírás:
http://www.mrsale.net/qr-kod-nyeremenyjatek

Mi a QR kód (2D kód) és hogyan generálható, hogyan olvasható le?

QR kód generálás:

                              

Hogyan "fejthető meg", vagyis olvasható le a kód? Például egy megfelelő mobiltelefon készülékkel, mely rendelkezik beépített kamerával és támogatja a Java alkalmazásokat, vagy rendelkezik mobil operációs rendszerrel (Symbian, Windows Mobile, Android), tehát gyakorlatilag az "okos" telefonok. Ezenkívül ha a készülékre gyárilag nincs telepítve a szükséges vonalkód/mátrix kód olvasó szoftver, akkor telepíteni kell, mely az internetről letölthető.
Másik lehetőség egy a vonalkód olvasóval megegyező, de új generációs mátrix kód olvasásra is alkalmas berendezés segítségével. Ilyen berendezések találhatók többek között a logisztikai központokban, a nemzetközi csomagküldő szolgálatok csomagfelvevő munkatársainál, gyártó, csomagoló, nagykereskedő vállalatoknál.

Mi a QR kód?

A QR-kód egy kétdimenziós vonalkód, amit a japán Denso-Wave cég fejlesztett ki 1999-ben. Nevét az angol Quick Response (=gyors válasz) rövidítéséből kapta, egyszerre utalva a gyors visszafejtési sebességre és a felhasználó által igényelt gyors reakcióra. Rendkívül népszerű Japánban, ahol számos plakáton, hirdetésen szerepel és a legtöbb mobiltelefon is képes értelmezni.

megaglobal.JPG

Jó tulajdonsága, hogy a sarkokban található jellegzetes négyzet alakú mezők miatt - amelyek egyébként szintén információhordozók - egyrészt könnyű szkennelni, másrészt pedig szinte bármilyen szögből fényképezve (akár elforgatva is) könnyedén azonosítható és feldolgozható jelet kaphat az eszköz.
Másik jelentős pozitív tulajdonsága a kód skálázhatósága, amit a Verzió 1-től Verzió 40-ig határoztak meg. A különböző verziók különböző adattárolási és hibatűrési tulajdonságokkal rendelkeznek. Az egyik legnépszerűbb a "Level L", mivel ez elég sok információt képes tárolni sokkal kisebb helyen, mint egy egydimenziós kód.


QR kód adattárolási képessége

Csak számokból                                         max. 7089 karakter
Alfanumerikus értékekből                             max. 4296 karakter
Bináris adatok (8 bites szervezésben)           max. 2953 bájt
Kindzsi/Kana                                              max. 1817 karakter

 

Szabványosítás

Hibatűrő képessége és a támogatott adatformátumok miatt hamar népszerűvé vált a kétdimenziós kódok között is. A JIS (Japán Ipari Szabvány) X 0510 számmal szabványként fogadta el 1999 januárjában, majd az ISO szabványként is felterjesztették. 2000 júniusában ISO/IEC 18004
nemzetközi szabvánnyá vált, amit 2006-ban kiegészítettek.

Nemzetközi szabványként való elfogadása után még gyorsabb terjedésnek indult. Németországban például több városban is ilyen kódolással nyomtatnak vonaljegyet a tömegközlekedési eszközökön.

A QR-kód nyílt szabvány, a specifikációi nyilvánosak, de a tulajdonosi jogokat a Denso Wave
továbbra is fenntartja. Amerikában fel is tüntetik mindenütt, hogy a QR-kód a Denso Wave regisztrált védjegye.

Forrás: Wikipédia

MG_QR_Plakat.JPG
 

JÁTÉK!

Ha a fenti QR kód generátorral elő tud állítani olyan mobiltelefonnal, vagy kód olvasóval olvasható kódot, mely értelmezhető ábrát is mutat, és elküldi a qr@dunapiac.hu címre akkor nyerhet! A legötletesebbek egy HAMA WEB kamerát kapnak ajándékba!

A játék 2010 december 1.-ig tart, a legötletesebb 20 beküldőt ajándékozzuk meg. További feltétel a hírlevelünkre való feliratkozás.

           QR_MG.JPG      dunapiac_hu_logo1.jpg